El nostre centre ha participat, aquest curs, en la nova proposta de Servei Comunitari, que  el Departament  d’Ensenyament està  implementant  progressivament  a tots els centres educatius de secundària. Aquest servei facilita que els estudiants protagonitzin  accions de compromís cívic,  posant els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.

En el  nostre projecte de Servei Comunitari   “Joves Actius i Compromesos” hi ha participat tots els alumnes de 3r d’ESO, fent  10 hores de tasques preparatòries al centres i 10  de servei a la comunitat, fora de l’horari escolar,  a diferents entitats col·laboradores.

Han realitzat  “Suport a l’escolarització”,  a  les escoles de primària,  “Intercanvi generacional”  a  la Residència Salarich-Calderer,  “Identificació i control de la  planta invasora senecio inaequidens”  al Parc Natural Cadí-Moixeró i “Recuperació de Camins Històrics” a l’Agència de Desenvolupament del Berguedà.  

Tant els alumnes,  com les entitats col·laboradores i el mateix institut hem valorat positivament aquesta experiència,  que esperem  que es vagi consolidant i millorant al llarg dels cursos vinents.

Parc natural         

Recuperació de camins