Esquema per temes

 • Tema 1

  INTRODUCCIÓ

  Amb el temps ha anat canviant el concepte tradicional sobre la intel·ligència i n'hi ha més d'un tipus. Necessitem totes les intel·ligències i totes les persones les tenim en diferents graus de desenvolupament. Totes són igualment importants i es combinen de forma única en cada ésser humà. 

  El model de les IM fou proposat per Howard Gardner, psicòleg i professor nord-americà de la Universitat de Harvard. En un principi Gardner va identificar set tipus d’intel·ligències tot i que després en va afegir una altra, la intel·ligència naturalista. Això, però encara no és definitiu, ja que s’ha anant identificant més intel·ligències, com l’existencial, la digital i l’espiritual.

  URL: 2
 • Tema 2

  OPTATIVA LINGÜÍSTICA

   
  La intel·ligència lingüística és la capacitat  per utilitzar les paraules de manera correcta a l'hora de parlar o escriure, així com la capacitat que tenen per comprendre i explicar allò que han llegit o escoltat.
  Confecció revista INSTINIUS
  URL: 1
 • Tema 3

  OPTATIVA LÒGICO-MATEMÀTICA


  La intel·ligència logicomatemàtica fa referència a la capacitat de buscar solucions i resoldre problemes, utilitzant els càlculs matemàtics, el pensament lògic, el raonament i les relacions abstractes.

  Aquest curs ens proposem desenvolupar un projecte de fractals, un treball de poliedres, un estudi d'anamorfismes i, sobretot, gaudir i aprendre amb les matemàtiques. També volem convidar els altres alumnes del centre a participar en el concurs d'enigmes matemàtics.

        Imatge fractals flor

  Imatge fractal


  Fitxers: 7
 • Tema 4

  OPTATIVA CINÈSICO-CORPORAL

  La intel·ligència cinesicocorporal és la capacitat d'utilitzar el cos per expressar-se.

  Primer Projecte: ORGANITZACIÓ D'UN TORNEIG DE FUTBOL

  Els alumnes s'han organitzat per àrees (esportiva, marqueting, administrativa i logística) i han desenvolupat les tasques corresponents per tal d'organitzar aquest event esportiu. Han demanat permisos a les diferents entitats, han fet el cartell publicitàri, han buscat esponsors, han fet les graelles d'encreuaments, ...

  Un cop planificat, han implementat l'esdeveniment que ha finalitzat amb les semifinals i finals al camp de futbol 7.

  Finalment, han fet una valoració de com ha anat. Coses que els han sortit bé i aspectes a millorar.

  Per altra banda, un dia a la setmana hem fet sessió pràctica de futbol. Aquí han treballat la tècnica bàsica i el reglament d'aquest esport.

  Finals del torneig

   Equip campió del torneig de futbol

  Segon Projecte: ORGANITZACIÓ DEL PÚBLIC DE L'ESDEVENIMENT ESPORTIU: "RAID INTERCICLES"

  Perquè? (està clar, és viable?)

  Per tal d'involucrar els alumnes de tot el centre en un esdeveniment esportiu d'àmbit català que s'organitza des del CAFEMN

  Què es vol fer?

  Que els alumnes d'ESO i BAT puguin participar com espectadors en el desenvolupament del RAID

  Quan?

  30 d'abril de 8.00 a 10.00

  On?

  Plaça Tiraval (sortida), Carrers de la Vila de Bagà i el seu entorn.


  DEFINICIÓ DEL PROJECTE

  Objectius

  Potenciar la pràctica de l’activitat física

  Passar-s’ho bé

  Fomentar les activitats al medi natural

  Treballar els valors i actituds positives vers els companys, el medi i la pràctica esportiva

  Difondre els Raids com a disciplina esportiva

   Raid 3Raid


  Tercer projecte: PARTICIPACIÓ EN UN ESDEVENIMENT ESPORTIU

  El passat diumenge 1 de juny vàrem participar a la caminada popular de la Pobla de Lillet. Quatre hores de caminada, 14,5 Km, un bon esmorzar i molta xerrera.

   Caminada Pobla

 • Tema 5

  OPTATIVA MUSICAL

  La intel·ligència musical és la capacitat  per aprendre formes musicals, per diferenciar sons, per seguir ritmes, per utilitzar diferents timbres de veu o per tocar instruments.

   


 • Tema 6

  OPTATIVA VISUAL I ESPAIAL


  La intel·ligència espaciovisual és la capacitat  per percebre i expressar l'espai, la seva estructura i seva organització.
  Aprenem i desenvolupem estratègies de visualització per resoldre projectes que afecten directament a la vida del centre com són la realització de cartells de diverses activitats que formen part de la vida del institut, la realització de projectes audiovisuals, així com la intervenció amb propostes temporals a espais d'us col·lectiu.
 • Tema 7

  OPTATIVA NATURALISTA

  La intel·ligència naturalista és la capacitat  per observar i entendre el món natural.


  Pàgina: 1Fitxer: 1
 • Tema 8

  OPTATIVA INTERPERSONAL
  La intel·ligència interpersonal és la capacitat  per posar-se en la situació de l'altre, comprendre els seus sentiments i la seva manera de pensar. També per saber relacionar-se i gestionar els conflictes d'una manera positiva, tenint en compte els interessos propis i els dels altres.

  Aquest curs estem portant a terme diferents activitats que fan referència al servei cap als altres. Hem col·laborat amb la campanya del Gran Recapte del Banc d'Aliments, recollint 70 kl d'aliments que vàrem entregar a Càrites Bagà, amb la recollida de roba de Global Humanitària i estem realitzant activitats conjuntes amb la LLar d'Infants l'Esquirol i la Residència Salarich Calderer de Bagà.

  Llar Infants 1llar infants2

  llar infants 3llar infants 4

  llar infants 6llar infants 8llar infants 7

  llar infants 7llar infants 5
 • Tema 9

  OPTATIVA INTRAPERSONAL

  Què és la inteligència intrapersonal?

  La inteligència intapersonal és la capacitat per conèixer-se a ells mateixos, les pròpies capacitats, habilitats i límits, acceptar-se i autocontrolar-se. També de ser conscients dels propis sentiments i emocions, saber-los expressar i gestionar.

  Com la treballem?

  La manera com treballem aquesta inteligència és a partir de les emocions bàsiques, a través d'una llibreta diari on es plasma l'anàlisi i la reflexió dels temes tractats, així com de les emocions que se'n desprenen.

 • Tema 10

  OPTATIVA SOCIAL