Esquema per temes

 • General

                               Resultat d'imatges de visual

 • IM VISUAL-ESPAIAL 15_16

  Imatge 1

  Un dels objectius que es va marcar la IM visual-espaial és la decoració del centre i la realització de la cartelleria que generen diferents activitats que es realitzen durant el curs (Castanyada, Instivàlia etc). També la de realitzar projectes plàstics que fomentin la inteligència visual-espaial.

   

  Utilitzant el fet artístic com a element conductor i la metodologia del treball per projectes, els projectes de treball plantejats tenen com a objectius la millora de les relacions personals (treball cooperatiu fonamentalment) i la millora de les relacions socio-afectives amb i del nostre entorn. També el de la d’estimular la creativitat per tal d’expressar-se i relacionar-se.

   

  Ja que el centre forma part de la xarxa d’Escoles Verdes, des de la IM visual-espaial s’han organitzat activitats plàstiques que també tinguin la finalitat d’afrontar, des de l’educació plàstica, els nous reptes i valors de la sostenibilitat. Tant la decoració nadalenca com el treball de pintura amb trepa s’ha realitzat majoritàriament amb material de reciclatge.

   

  A la IM s’intenta que l’ambient general sigui més estimulant( hi ha grups més reduïts i les activitats són diferents a les que es fan normalment a Visual i Plàstica) i obert que afavoreix el camí per a aconseguir la millora de l’autoestima i consegüentment de les relacions interpersonals.

   

   

  En una primera fase, segons el tipus de feina (estampar felicitacions de Nadal, fer garlandes de Nadal…) es treballa individualment, però sempre s’encara el treball en el context de grup, perquè la finalitat d’aquests treballs és el de la exposició col·lectiva.

   

  Les explicacions generals són puntuals i sempre fent servir material visual per explicar allò que farem ( PowerPoints, imatges, videos tutorials etc). S’exposen també els objectius, la durada del projecte i es negocia amb els alumnes detalls sobre quin procediment es fara servir (pictòric, escultòric etc.).  Si voleu veure més fotos cliqueu aqui:

  https://visualartbergueda.wordpress.com/im-visual-espaial/
 • ELABORACIÓ D'UNA CARPETA DE DIBUIX A PARTIR DE CARTRONS DE RECICLATGE. DECORACIÓ AMB TREPA.  Aquesta activitat pretén elaborar una capeta DIN A 2 a partir de cartrons de reciclatge i fer una decoració fent servir la tècnica de l'estergit (també anomenat estèncil). Per fer l'estergit els alumnes han elaborat una trepa o plantilla que permet fer reserva de color i alhora fer múltiples estampacions.

  https://visualartbergueda.wordpress.com/im-visual-espaial/ • FELICITACIONS DE NADAL


  Per a l’estampació de felicitacions de Nadal cada alumne ha tallat un segell de goma fent servir una gúbia (treball individual) i després s’han estampat les felicitacions col·lectivament.

  https://visualartbergueda.wordpress.com/im-visual-espaial/